Novi Sad
19.01.2012.
16:55
Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić ponovio je danas da ne sme biti nikakve podele oko obeležavanja 70. godišnjice zločina Novosadske racije.
  • crni

    26.01.2012 23:08
    BITNO JE !!!
    I te kako je bitno Pavlicicu, jer nam brukate NS,a i vama ce uskoro revizija pokucati na vrata...
  • WalkerNS

    20.01.2012 23:06
    Nije vam ni bitno zbog cega ste dosli,bitno vam je da se slikate i da glumite odgovornu i savesnu vlast.
  • 20.01.2012 20:50
    A NASA MAJA CUTI
    Sto se ne obratis gradjanima Majo, sto ukinu komisiju?
  • Goj@

    20.01.2012 17:28
    Pa zar njina Maja nije potpisala kao ex gradonačelnik odluku o ukidanju konisije za obeležavanje komemoracije racije? A sada ona kao da ništa ne zna ćuti i pravi se neobaveštena kao i uvek. Ajde Maja gukni i kaži narodu ko je izgurnuo sveštenike iz komisije!
  • Stara Grbavica

    20.01.2012 17:16
    Još jedanput se na delu pokazalo da je gordost jedan od najvećih grehova. Ovaj put taj greh pada na dušu crkve. Gradonačelnik je svima pokazao šta je tolerancija i da je veliki humanista. Bitno je odati počast žrtvama, a ne govorancija.
  • Vlada

    20.01.2012 16:12
    Kakva komedija. Nepotpisana osoba bez argumenata i sa rudimentarnim poznavanjem pravopisa mi prebacuje neobrazovanost, fašizam i nezrelost. Verovatno sam i mason:))
  • 20.01.2012 14:34
    Da Gustavus, nisi mnogo inteligentan...
  • 20.01.2012 14:17
    Da Vlado, recnik kojim i ti pises je recnik komunistickih i fasistiskih ideologa. Ali od reci do reci.
    Sad, skolstvo nam je malo s@#$&no pa je takvo i obrazovanje ovdasnjih komentatora kojima su jedino stivo Blic i Svet, ne mogu im zameriti nesposobnost da vide do kojih granica ide njihova ektstrmna mrznja prema svemu sto nisu oni a u isto vreme pricaju o postovanju razlicitosti.
    Ako vec u skoli niste mogli da se naucite osnovnom redu i toleranciji, naucice vas zivotno iskustvo. Kad porastete, sve ce va se samo kasti.
  • Gustavus

    20.01.2012 13:49
    Re Anonimus
    Posle Radeta i tvoj komentar je veoma interesantan, kao i uvek. Možda nisam dovoljno inteligentan, ja tvoju kritiku upućenu meni uopšte nisam razumeo (ako u opšte ima šta da se razume).Tvrdiš da je moj komentar "svojstven fašističkim i komunistčkim totalitarnim režimima" - ceo moj komentar, ili deo (koji?). Niko ti ne brani da pišeš svašta što ti padne na pamet, ali ako nekog kritikuješ (a to radiš često), koristi argumente a ne baljezgarije.
  • sweetheart

    20.01.2012 09:56
    ...
    Ovaj dogadjaj treba da je secanje na stravican zlocin kada su madjarski fasisti poubijali 2323 srba na obali dunava. i nista vise....Pavlicicu sram te bilo!
  • Vlada

    20.01.2012 09:00
    glupost je večna
    I šta onda reći, kada za prilično suzdržan i nadasve tačan komentar Gustavus dobije odgovor koji uključuje spominjanje rasističkih i komunističkih totalitarnih režima. Kako onda sa ljudima poput anonimusa razgovarati o objektivnoj realnosti, koja uključuje i za njih tako surove istine da je religija jednostavno sankcionisanje vere u budalaštine, koje se od dečijih fantazija razlikuju samo po tome što mogu da štete drugima i što stavljaju pare u džepove onima koji tu glupost iskorišćavaju.
  • novosadjanka

    20.01.2012 08:48
    uzas
    SRAMOTA!!!!! jadni potomci nevinih zrtava. crkvi je mesto u crkvi.a potom na drugom mestu na ovakvim obelezavanjima.Po Ustavu smo SEKULARNA drzava!!!Ili ne??? oni propovedaju slogu, mir, skromnost a sta rade u stvarnossti???
    Od samog pocetka obelezavanja ovog tragicnog dogadjaja, je bio grad organizator!!!!! U pravu su antifasisti.
  • Piplfoks

    20.01.2012 08:37
    'Takodje kome neodgovara crkva nemora da ide u nju a takodje i da ne komentarise njene stavove a pogotovo one kojima se brane vitalni interesi srpskog naroda.'
    Prajsles!!
  • 20.01.2012 08:16
    @Gustavus
    Ovakvi komentari kao sto je tvoj su svojstveni samo u fasistickim i komunistickim totalitarnim rezimima, bojim se da to postajemo. Kako kaze onaj .ppt sto kruzi mailovima "...ako mozes da budes pripadnik crkve a da te niko ne vredja, ponizava i omalovazava, u boljoj si situaciji nego 4 milijarde ljudi..."
  • Gustavus

    20.01.2012 06:02
    Re RADE!!!
    Mislim da ti je ceo komentar malo konfuzan. Uspeo si da uporediš SPC sa gej paradom!!? Crkva ne sme da nam se meša u svakodnevni život, nismo svi vernici. A tvoj komentar, da SPC štiti vitalne interese srpskog naroda, me najviše iznervirao. Koliko se ja sećam, na Kosovu su zarađivali silne pare na narodnoj kuhinji i izgradnji objekata. A generalno ne verujem osobama koje propovedaju o moralu i poštenju, a voze se u skupim automobilima i imaju svoje lične šofere (mislim tu i na političare).
  • 19.01.2012 20:03
    Ako Rodni dođe biće u svojstvu Mirka iz "Maratonaca".
  • ZoranNS

    19.01.2012 19:15
    Gradonačelnik je i vaš i naš a crkva samo vaša
    Pustite gradonačelnika na miru on je predstavnik nas sviju, a popovi nema gde nisu napravili ujdurmu, od 90. na ovamo ne možeš da živiš od njih, gdegod se pojave, u džipovima jasno, ne daj bože peške, samo prave sukobe.
  • Petar

    19.01.2012 18:56
    @Rade
    A dass ti baciš malo na gramatiku?
  • sale novosadjanin

    19.01.2012 18:11
    molim te gradonacelnice,
    nemoj dolaziti sa svojom svitom u subotu!!!
    mi ce mo biti tamo zbog zrtava a ne zbog slikanja !
  • NIKIC

    19.01.2012 17:53
    BUDALA
    "Grad apsolutno neće da bude deo tih podela i prihvatamo svaku organizaciju i nije nam bitno na koji način će se komemoracija održati", rekao je Pavličić.
    Ovo moze da izjavi moj klina od tri godine ali ne i GRADONACELNIK!
  • Rade

    19.01.2012 17:51
    Sramota
    Sramota je da bilo ko pokusava da izvuce politicke poene iz ovoga. Takodje kome neodgovara crkva nemora da ide u nju a takodje i da ne komentarise njene stavove a pogotovo one kojima se brane vitalni interesi srpskog naroda. ova osoba koja bi crkvu uterala unutar crkvenih zidova neka bude dosledna pa neka i gej paradu, egzit i sve ostalne kulturne i nekulturne manifestacije ugura unutar zidova onih koji ih organizuju, sto bi naravno bilo apsurdno. Nazalost ovakve manifestacije nedonose nikakvu materijalnu korist i zato niosu interesantne a da je neko iz Crkve ponudio da plati sve ovo digli bi ga u nebesa. Ova osoba koja je bolje zivela u doba komunista neka ide na Kubu ili u Kinu ili u Severnu koreju pa neka tamo lepse zivi. Ovo je, nadam se, doba slobode i ravnopravnosti pa nko nema pravo da optuzuje crkvu za bilo sta jer ja ista NE TERA DA URADI BILI STA mimo njegove volje.
  • 19.01.2012 17:24
    Prvo, jako je vazno u kom svojstvu predstavnici grada ucestvuju na komemoraciji, posto je ovo PRVI put da Grad NE OBELEZAVA taj datum!
    Drugo, ne da Grad nece da bude deo tih podela nego ih je on i zapoceo, tacnije sam Pavlicic koji je sto bi se ono reklo "posvadjan i sa Bogom i sa narodom". Osim sa kumovima sa kojima se tali vec skoro 4 godine.
    Trece, Pavlicic je promenio plan kada je cuo da dolazi patrijarh, pa je hteo da to iskoristi u predizborne svrhe, da se malo slika, posto jedino to zna i da radi, cemu smo svedoci ceo mandat.
    Ja prosto ne mogu da verujem da DS nema nikog nomalnijeg ko je mogao da vrsi tu duznost u prethodnom periodu...
  • Petar

    19.01.2012 17:19
    Ova....
    ....zemlja je lepo živela dok popovi nisu počeli da vode politiku!
  • Hm

    19.01.2012 17:11
    Grad može i treba da nadje načina da zabrani JAVNE alternativne oblike obeležavanja ovog dogadjaja. Crkve uvek mogu da rade ono što misle da rade UNUTAR CRKVENIH ZIDOVA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna